DODATNO BRANJE BLOGI

Pozdravljeni! Branje o Božjih skrivnostih potrebuje umik in nekaj intime. Dobro je najti miren kotiček in svoje življenje popreprostiti tako, da je za iskanje Živega Boga vsak dan na voljo nekaj časa. Na tak način se navadimo na Božjo bližino, ki jo začnemo prepoznavati po vse večjem notranjem Miru. Ko se Mir v nas ustali, smo pripravljeni na naslednji korak: aktivno služenje in prijateljevanje z Jezusom in Njegovimi svetimi.

Dodatno (obvezno) Božje branje najdete na teh treh blogih:

http://jonah2-10.blogspot.com/

http://bozjicivki.blogspot.com/

https://gospodovasepetanja.blogspot.com/

nedelja, 18. avgust 2019

Prva knjiga



Marija Favstina Kowalska Najsvetejša:

Kako Ljubiti Boga
(in biti tiho Srečen)



Novice v komentarjih spodaj! 

6.9.2019: Knjiga je zdaj pripravljena za vaše branje! Na PC si jo brezplačno zložite s tega (Sync, zaščitenega pred virusi) linka: 


Tekst je v pdf.obliki, za branje in printanje, ni pa možno izbiranje besedila. Če bi kdo potreboval to, naj sporoči na mail: 

jona-amitai@protonmail.com

Če se bo našla dobra duša, navdahnjena od Gospoda, ki bo pripravljena urediti tudi nihil obstat/imprimatur, naj se prosim oglasi na mail. Gospod Bog bo tej osebi odprl VSA vrata, knjiga pa bi bila lahko BREZPLAČNO deljena tudi v cerkvah. V KNJIGI NI NOBENE REKLAME, RAZEN ZA GOSPODA IN SVETO FAVSTINO TER LJUBEZEN MED NJIMA. Če je v njej kak preveč "našpičen" stavek, se ga lahko tudi inkognito umakne. S tiskom se bo počakalo kak mesec ali dva, tako da je dovolj časa. Sledile pa bodo še naslednje naklade, ko bo Gospod tako hotel. 

Odprl sem tudi twitter račun in malo več tvital prve dni, da sem se naučil. V jetrih vsakega tvita lahko pogledamo aktivnosti tvita, in vidim, da vsakega prebere od 30 do 100 ljudi, trenutno, četudi ni zunanjih odzivov. Ti pridejo, če se vstopi v tviteraške prepire oziroma društva. Kar se tega jone tiče - če se zanima le nekaj bralcev, je zadovoljen, lahko pa račun tudi zapremo. Tule je: 


Za odzive, potrebe ali vprašanja se oglasite na zgornji mail (če greste še vi na proton.mail, je korespondenca popolnoma varna, šifrirana; Google pa menda vse prebira), ali spodaj v komentarjih. 

Ta bedni jona je dal vse od sebe, drugi del pa je blagohotno dodal Gospod. Zato je jona vesel, miren in izpolnjen. Prvi del Naloge je opravljen. Drugi del bo tisk knjige in razdeljevanje. Lahko se oglasite in si naročite neko število knjig, če jih boste želeli deliti ljudem. Knjig ne pošiljamo, ker bo ves denar šel za tisk, lahko pa dostavimo 10 ali več knjig za deljenje. 

Ko bo knjiga natisnjena, bo to sporočeno na tem blogu, pod naslovom tega teksta.

Ostalo je na Vas, dragi iskalci Gospoda, ki je Mir in je Moč in je Dobrota, Njegovo Ime pa je:

Jezus Kristus. 

Aleluja!!






8 komentarjev:

  1. Pozdravljeni! Danes je minil mesec dni, odkar je knjiga objavljena na spletu, in v tem času je bilo tukaj 680 ogledov, na twiterju pa je bil pripeti twit viden (danes bo) 1000x !!! Kaj naj sploh še pričakuje človek? Če je od vseh teh ljudi knjigo zložilo in začelo brati deset, trideset ali štirideset ljudi, je tale bedni pisun lahko zadovoljen, saj smo majhna državica, ki ima zeloooooooo malo ljudi, ki jih res privlači Gospod. Mnogi pa se samo delajo, da jih.

    Odgovorne gospode Cerkve, vsaj enega, sem prosil, da če bo knjiga zaslužila imprimatur/nihil obstat, prosim, če mi ga zrihtate, bo to v veliko olajšanje Cerkvi, kajti Gospod ji bo prinesel svojo Milostno Moč. Če pa ne, jo bo pač prinašal posameznikom. Gospod ni omejen v svojem delovanju.

    S tiskanjem knjige se še nekaj časa ne mudi, je dejal Gospod, ker pa bi bilo dobro, da je prevedena še v poljski jezik in ponujena temu narodu, ki bo rešil Evropo s svojo vero, obstaja začasna dilema: prevod stane kot ena dobra naklada za Slovenijo. Naj Gospod odloči.

    Malo je tistih, ki sprejemajo Milost, ki je sicer brezplačna, ni pa zastonj. Kajti kdor sprejme Milost, potrebuje nekaj odvreči, da ima Milost prostor za življenje z nami. Do sedaj še nisem srečal človeka, ki je pripravljen kaj več starega odvreči, zato se zadovoljijo le z mini-Milostmi. Gospod pa tega ne mara, kajti zelo ljubi predvsem tiste, ki se odrečejo mnogemu, da sprejmejo res mnogo.

    Lepo se imejte.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lep pozdrav! Jona v tem času sem si zložila knjigo Kako Ljubiti Boga in jo prebrala, pa še vedno jo prebiram. Veselje so zapisi, deli Dnevnika sv. Favstine in razlage zraven. Ker cerkev jo ima le za Apostolko Usmiljenja, do sedaj pa nisem še slišala pri nas, razen brala na tvojih blogih in v tej novi knjigi, da je najsvetejša v zgledu Ljubezni do Jezusa.

    Resnično je, kar pišeš v knjigi, ravno včeraj sem znova brala ta del knjige na str. 73: 'Bolj ko boš Ljubil in služil svetnika, ki je z vsem srcem Ljubil Jezusa, hitreje se boš od njega naučil Ljubiti Gospoda tudi sam.' In ko z naklonjenostjo sveti Favstini to beremo, občudujemo njeno življenje, se vse spremeni. Ona jest tutaj. Hvala tebi sveta Favstina. Ni poti domov, če poleg Gospoda in svete Marije, ne počastimo še Njegovega svetnika.

    Boli pa to, da naša mladina še naših kandidatov za svetnike ne pozna prav dobro. Če jih vprašaš, kdo je bil bl. Lojze Grozde, kaj vedo o njem povedati, njegova slika pa je zraven v sobi, te samo čudno gledajo in zmajujejo z glavo. Še dobro, da so film »Srce se ne boji« o njem posneli in se bomo mladina in tudi vsi ostali o njem lahko podučili. Ko pa življenja svetih in svetnikov ne poznamo, kakšne so bile njihove karizme služenja Gospodu in kako so to izvedli, potem nimamo zgledov in je težka Pot Domov.

    Zato od srca pozdravljam novo knjigo in naj gre natis v večdeset tisoče izvodov. Juhej.

    OdgovoriIzbriši
  3. Sem že pozabil, kdo je kdo ... Pozdravljena lidija! Več desettisoč izvodov, hehe, moram račune nekako plačat ta mesec ... No, pri Gospodu je vse mogoče, naj stori kot želi. Svojo nalogo sem opravil, v glavnem, zdaj pa kakor ima kdo kaj Božje karme :) Kdor jo ima, bo spoznal, DA JE VSE RES: res je, kar je pravil sv. Janez od Križa; kar je Frančišek bil, kar so Mala Tereza, Bernardka, Pij, Vianej, Baraga in Slomšek vedeli povedati. Predvsem pa kar je sestra Favstinka živela. Že na Zemlji. To je zelo pomembno: že na Zemlji.

    Te dni g. Lj nadškof okoli Santiaga v Komposteli hodi in skupaj iščejo znamenja upanja; Bog ve, če je našo knjigo s seboj vzel in jo tam razodel, kajti obstaja le eno znamenje za rešitev duše in duš: LJUBI GOSPODA! Samo dva pravila sta na Poti Domov, vse ostalo so le bergle:

    1. Vedno misli na Gospoda
    2. in nikoli ne pozabi Nanj.

    Pa hvala in lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz pa žal ne znam naložiti. Ali mi lahko pomagate PROSIM !!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljeni! Ni težko, le nekaj sekund:
      1. Kliknite zgoraj v tekstu na veliko besedo KLIKNI.
      2. Prikaže se vam stran, ki ima na sredini veliko rdečo ikono, na kateri piše: PDF. To pustite pri miru.
      3. Spodaj desno piše "Download" (to pomeni "naloži" po slovensko), s puščico. Kliknite,

      in v nekaj sekundah boste imeli knjigo naloženo na računalnik, najdete jo v mapi PREJETO.

      Da se bralci s težavami ne vpisujete v Blogger, mi lahko pošljete mail tudi na objavljen mail zgoraj. Anonimnost 100-odstotna.

      Hvala, ker Vas privlači Gospod in Ljubezen Gospoda s svojimi predanimi dušami! Aleluja!

      Izbriši
  5. HVALA JONA že berem !!!
    Hvaležen pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  6. Dobil sem informacijo, da morda kak profesionalni grafik ali tiskar ne more sprintat zgoraj podanega zaprtega (za izbiranje besedila) pdf. Knjige. Tisti z domačimi tiskalniki pa lahko. Če bo problem, se mi javite na mail, da vam pošljem knjigo v običajnem pdf.
    Lep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  7. 20. avgust 2020. Malo sem pregledal število obiskov jonovih štirih blogov, in četudi se že dolgo ne pišejo več ter so bili pisani dosti kratko obdobje, obiski s skoraj vsega sveta še vedno prihajajo. Do sedaj jih je bilo okoli 85.000. Če je od tega le sto, le 50, le 10, le en človek začel/a resno hoditi s Kristusom in našel Njegov Mir, sem zelooo vesel!!!

    Sklenjeno je bilo, da tiskanja knjige za zdaj ne bo, ker ni čas za razmetavanje biserov naokoli, v času, ki ni primeren, da bi ljudje kaj dosti resno jemali Boga. Premalo je namreč trpljenja. In preveč napuha, lagodja, nezvestobe in dvoličnosti. A to se bo kmalu spremenilo. Gospod izpolnjuje Svojo obljubo, da kdorkoli bo na oblasti, meja ne bo zaprta, da bo lahko dovolil zbiranje velike tujske vojske v EU, in ji dopustil, da nam da lekcijo, ki jo sami iščemo. Lekcijo NEZVESTIM.

    Knjigo Kako Ljubiti Boga je od sedaj tukaj kliknilo preko 2000 obiskovalcev. Ljubi Gospod, vodi jih, varuj jih, uči jih in blagoslavljaj jih, če so Sporočilo sprejeli naklonjeno!!! Če pa niso, naj gredo svojo pot. Amen.

    Hvala vsem, ki iščete Boga tudi s srcem, dušo in energijo telesa, ne le z besedami in telesno mimiko. Aleluja!!!

    OdgovoriIzbriši

Vabljeni kaj nujnega pokomentirati ali vprašati. Neprimerni komentarji se brišejo.